Obrazovni program

Ugostiteljska struka

12 februar 2018
Ugostiteljska struka

Elektrotehnička struka

12 februar 2018
Elektrotehnička struka

Građevinska struka

12 februar 2018
Građevinska struka

Prehrambena struka

12 februar 2018
Prehrambena struka

Poljoprivredna struka

12 februar 2018
Poljoprivredna struka

Trgovinska struka

12 februar 2018
Trgovinska struka

Uslužna struka

12 februar 2018
Uslužna struka

Šumarska struka

12 februar 2018
Šumarska struka

Tekstilna struka

12 februar 2018
Tekstilna struka

Saobraćajna struka

12 februar 2018
Saobraćajna struka

Mašinska struka

12 februar 2018
Mašinska struka

Drvoprerađivačka struka

12 februar 2018
Drvoprerađivačka struka

Permanentno obrazovanje

13 februar 2018
Permanentno obrazovanje

Poslovno industrijski menadžment

13 februar 2018
Poslovno industrijski menadžment

Ekonomija u poslovno industrijskom sistemu

13 februar 2018
Ekonomija u poslovno industrijskom sistemu

Tango škola počinje sa radom ovog vikenda u Кulturno obrazovnom centru “Toplica”, a prvi promotivni čas održan je u subotu, 23. marta, u 18 sati, u prostorijama КOC-a. Tango je ples koji je nastao u Latinskoj Americi, u siromašnim delovima Buenos Ajresa, a najviše su ga prihvatili Argentinci, po kojima je i dobio ime. Tango nije gruba i ukočena igra dominacije s ružom u ustima koju možete videti u holivudskim filmovima. Tango je jezik čije su reči pokret–komunikacija između ravnopravnih partnera čiji sklad pokreta prolazi iz pažljivosti i predanosti tehnici i plesnom partneru.

Za upis u ovu školu ne postoje ograničenja jer tango mogu svi da plešu, bez obzira na uzrast, fizička ograničenja ili spretnost. Zainteresovani za sve dodatne informacije mogu javiti na brojeve 027/321-113 i 063/72 64 126.

U Кulturno obrazovnom centru “Toplica“ povodom 8.marta organizovana je kreativna radionica za decu Predškolske ustanove „Neven“, povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.
Ova ustanova, ugostila je tridesetak predškolaca, koji svake godine, druženjem i pravljenjem osmomartovskih čestitki za mame, bake, vaspitačice učestvuju u obeležavanju ovog datuma.

U aktivnostima kojima obeležavamo važne datume, učestvuju naši najmlađi sugrađani, počev od predškolaca, pa do učenika osnovnih i srednjih škola. Deca predškolskog uzrasta tradicionalno obeležavaju 8. mart i Svetski dan deteta, dok su literarni i likovni konkursi namenjeni učenicima. Predškolci danas sami izrađuju čestitke koje će pokloniti mamama, bakama, vaspitačicama.

Free Lightbox Gallery

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ danas su uručeni sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je direktoraka istanove Ljiljana Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

 

Dodelom nagrada i zahvalnica autorima najboljih literarnih radova, Кulturno obrazovni centar „Toplica“ obeležio je 58 godina postojanja i rada u Prokuplju.

Tim povodom, organizovana je svečanost u prokupačkom Domu kulture, gde je publika imala priliku da čuje i nagrađene radove.

Učenici prokupačkih osnovnih škola, učesnici konkursa „Novogodišnja noć puna topline“ i ove godine su  pokazali  svoj talenat u pisanju i negovanju lepe reči. Žiri je izabrao najbolje radove autora, Jasmine Prelić, učenice osmog razreda OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“, Ljubomira Mićića, takođe maturanta ove škole i Sofije Đorđević, učenice šestog razreda iz iste škole.

Nagrade i zahvalnice učesnicima konkursa uručila je član Gradskog veća Prokuplja zadužena za kulturu, Milica Erić, koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što Prokuplje ima izuzetno vrednu i talentovanu decu koja učestvuju u svim kulturnim aktivnostima. Ona je deci poželela mnogo uspeha u budućem radu i stvaralaštvu.

Prema rečima direktorke Кulturno obrazovnog centra „Toplica“, Ljiljane Кrasić, ova ustanova nastoji da organizuje što više ovakvih konkursa, manifestacija, radionica, kako bi deci i omladini bilo omogućeno da se druže, razvijaju i pokažu svoj talenat, veštine i znanje.

Svake godine, na Svetski dan deteta, 20. novembra, Кulturno-obrazovni centar „Toplica“ ugosti polaznike Predškolske ustanove „Neven“. Ove godine je njih dvadesetoro crtalo i pisalo na temu „Dečija prava“. Pošto ne znaju svi da čitaju i pišu, pokazali su nam šta najviše žele kroz svoje crteže. Svake godine КOC „Toplica“ ugosti polaznike predškolske grupe ove ustanove ili učenike neke prokupačke škole, sa kojima imamo veoma dobru saradnju, rekla je direktorka КOC „Toplica“ Ljiljana Кrasić i istakla da je veoma bitno da deca znaju koja su njihova prava i da im stariji budu posvećeni svakodnevno.

Ovaj datum je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine, sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. Dečija prava su utvrđena Кonvencijom o pravima deteta i usvojena 1989. godine.

Free Lightbox Gallery

Povodom obeležavanja Evropskog dana jezika, 26. septembra, Кulturno obrazovni centar Toplica raspisao je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Prokuplje. „Govorimo li evropskim jezikom“ tema je na koju će učenici odgovoriti svojim talentom, znanjem, maštom i osvojiti jednu od nagrada koje je za autore najboljih radova pripremio КOC “Toplica“.
Na Dan evropskog jezika, 26.septembra zainteresovana publika imaće priliku da čuje sve prispele radove, a žiri će odabrati tri najbolja i nagraditi autore knjigama napisanim na nekom od evropskih jezika, kazala je direktorka КOC-a Ljiljana Кrasić.
Učenici svoje radove mogu dostaviti do 25.septembra, a propozicije konkursa su da se autori potpišu punim imenom i prezimenom, kao i da navedu naziv škole, razred koji pohađaju i kontakt telefon.

Svake godine 26. septembra obeležava se Evropski dan jezika, uspostavljen od strane Saveta Evrope 6.decembra 2001.godine. Cilj manifestacije je promovisanje jezičke raznovrsnosti i intelektualnog dijaloga među narodima, ali i da se naglasi značaj učenja jezika u svim uzrastima.

Free Lightbox Gallery

Deca iz prokupačkih osnovnih škola još jednom pokazala svoju kreativnost. Nakon nastupa plesnih grupa u Galeriji “Boža Ilić”, publika je imala priliku da posluša decu iz prokupačkih osnovnih škola koja su čitala svoje literararne radove na temu: “Hiperpovezanost-mogućnost za sticanje novih znanja”. To je pokazalo da Кulturno obrazovni centar “Toplica” ostvaruje kontinuiranu i odličnu saradnju sa osnovnim školama u Prokuplju.

Deca su kao i uvek pokazala svoju kreativnost u pisanju, svoje znanje u savremenom vidu komunikacije, na koji način dolaze do novih informacija, njihovi vidovi pristupa i odnosa prema savremenom društvu. Vredi saslušati mlade, njihove potrebe i ideje jer oni su naša budućnost, kazala je direktorka КOC “Toplica” Ljiljana Кrasić. Deci su za uložen trud podeljene zahvalnice.

Free Lightbox Gallery

Plesne grupe “Star” i “Feniks” nastupale u Galeriji “Boža Ilić” u Prokuplju 17. maja 2018. Redakcija PК 0 komentara galerija, КOC, Prokuplje

Кulturno obrazovni centar “Toplica” Prokuplje 2018. godine uzeo je učešće u Danima Muzeja Srbije pod nazivom “Hiperpovezani muzeji-novi pristupi nova publika”, a na poziv Narodnog Muzeja Toplice, sa kojim ostvaruje odličnu saradnju.

Tim povodom, u Galeriji “Bože Ilić” nastupale su dve plesne grupe, i to ”Star” i “Feniks”, koje uvek šire pozitivnu energiju i privlače pažnju publike. Obe plesne grupe drže časove plesa za decu i odrasle u saradnji sa Кulturno obrazovnim centrom “Toplica” već treću godinu za redom, i pripremaju nastupe za našu publiku. Raspolažemo izuzetno opremljenom salom za vežbanje u kojoj su svi dobrodošli na časove plesa, kaže direktorka КOC „Toplica“ Ljiljana Кrasić.

Free Lightbox Gallery

Potkategorije

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

KULTURNO OBRAZOVNI CENTAR“TOPLICA“ 
VRŠI UPIS ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE LICA,
ZA PREKO 150 ZANIMANJA SVIH STRUKA:
- MAŠINSKE,
- GRAĐEVINSKE,
- ELEKTROTEHNIČKE,
- DRVO-PRERAĐIVAČKE,-
- UGOSTITELJSKE,
- PREHRAMBENE,
- USLUŽNE...)

NA KRAJU OBUKE VRŠI SE TESTIRANJE KANDIDATA
I IZDAJE SERTIFIKAT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI,
KOJI JE PRIZNAT KAKO U ZEMLJI TAKO I U INOSTRANSTVU.

KANDIDATI KOJI VEĆ POSEDUJU ZNANJA
I VEŠTINE POTREBNE ZA ODREĐENO ZANIMANJE,
ALI PRI TOM NEMAJU SERTIFIKAT O STEČENOM ZNANJU,
MOGU U KOC“TOPLICA“ PRISTUPITI TESTIRANJU /PROVERI ZNANJA.


OD DOKUMENATA JE POTREBNO:
• POTVRDA O RADNOM ISKUSTVU
• KOPIJA DIPLOME O PRETHODNO ZAVRŠENOJ ŠKOLI
• KOPIJA IZVODA IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH
• LIČNA KARTA NA UVID
• CENA 15.000,00 DINARA
TESTIRANJE SE ZAKAZUJE I REALIZUJE U TOKU JEDNOG DANA.

PORED OBUKA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA KOC”TOPLICA”
VRŠI UPIS I ZA KURSEVE ENGLESKOG I NEMAČKOG JEZIKA,
KAO I SRPSKOG JEZIKA ZA STRANCE NA SVIM NIVOIMA OD A1-C2.
SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI PUTEM TELEFONA 027/321-113
KAO I PUTEM EL.POŠTE: koctoplicapk@gmail.com
I LIČNO U PROSTORIJAMA USTANOVE UL.KNEZ MIHAJLOVA BR.55