ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМ

Прехрамбрена струка

12 februar 2018
Прехрамбрена струка

Грађевинска струка

12 februar 2018
Грађевинска струка

Електротехничка струка

12 februar 2018
Електротехничка струка

Угоститељска струка

12 februar 2018
Угоститељска струка

Пољопривредна струка

12 februar 2018
Пољопривредна струка

Трговинска струка

12 februar 2018
Трговинска струка

Услужна струка

12 februar 2018
Услужна струка

Шумарска струка

12 februar 2018
Шумарска струка

Текстилна струка

12 februar 2018
Текстилна струка

Саобраћајна струка

12 februar 2018
Саобраћајна струка

Машинска струка

12 februar 2018
Машинска струка

Дрвопрерађивачка струка

12 februar 2018
Дрвопрерађивачка струка

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије, Kултурно образовни центар “Топлица”организовао је ликовну радионицу под називом “Панорама Прокупља”.

Отварању ликовне радионице која је трајала од 17. до 20.јула, присуствовала је и већник за културу Општине Прокупље Милица Ерић, директори свих прокупачких културних установа и академски вајар мр Драган Дробњак.

Под руководством професора ликовне уметности Бранка Вукајловића деца, која су показали изузетну надареност за цртање, на платну ће уљаним бојама осликавати градске улице, зграде, установе и друге значајне мотиве Прокупља.

Kултурно образовни центар “Топлица” се и ове, као и претходних година, активно укључио у обележавању градске славе.

За грађане Прокупља установа је организовати и наступ балетске групе, па су Прокупчани у четири дана наступа могли да виде таленат младих балетана, као и креативност и маштовитост младих сликара.

Free Lightbox Gallery

Kултурно-образовни центар „Топлица“ организовао је јесењу ликовну радионицу за децу узраста од 7 до 15 година, која је реализована у периоду од  до 08 - 12.августа.
Радионицом смо успели да одстакнемо креативност код деце и осећај за естетику вредност. Деца су поред развијања креативног духа развијала и осећај за тимски рад и пријатељства.

Kултурно-образовни центар „Топлица“ како је и најавлјено по завршетку летње ликовне радинице организовао јесењу ликовну радионицу за децу узраста од 14 до 17 година, која је трајала од 25.новембра до 01.децембра. Са децом је радио академски сликар Владан Лабовић.

Наградили смо најбоље радове на тему: "Шта доносим Новој години-шта Нова година доноси мени?" Честитамо како награђенима, тако и наставницима и основним школама које су учествовале на овом литерарном конкурсу!Награђени радови:

1.место - Лука Максимовић - ОШ "Цар Kонстантин" Ниш
2.место - Валентина Живковић - ОШ Никодије Стојановић - Татко" Прокупље
3.место - Александар Ивановић - ОШ "Милић Ракић - Мирко"  Прокупље

Free Lightbox Gallery

Отворена је ликовна радионица, под називом „Уметност кроз време“, почевши од  13 до 17. јула.2020

Тема овогодишњег стварања радионице „Уметност кроз време“, јесу дела сликара Ван Гога, која ће сами изабрати и на основу њих насликати свој рад. Циљ је првенствено да учесници радионице науче нешто ново о његовом стваралаштву и уметности 19. века. Професор ликовне културе Владан Лабовић и овај пут се нашао у улози ментора и подршке овим младим уметницима.

Радионицу организујемо на отвореном и уз поштовање свих прописаних мера у циљу спречавања ширења инфекције вирусом корона. Сав материјал обезбедила је установа, слике се осликавају на платну и остају у установи. Ранијих година смо практиковали да по завршетку радионице организујемо и изложбу. Ове године то нећемо радити из разумљивих разлога, али свако ко буде желео да види дела ових младих стваралаца, може да их погледа у нашим просторијама, где ће оне бити и изложене, или на сајту Kултурно Образовног Центра Прокупље: хттпс://www.коцтоплица.цом.

Free Lightbox Gallery

Поводом обележавања Европског дана језика, 26. септембра, Kултурно образовни центар Топлица расписао је литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на територији општине Прокупље. „Говоримо ли европским језиком“ тема је на коју ће ученици одговорити својим талентом, знањем, маштом и освојити једну од награда које је за ауторе најбољих радова припремио KОЦ “Топлица“.
На Дан европског језика, 26.септембра заинтересована публика имаће прилику да чује све приспеле радове, а жири ће одабрати три најбоља и наградити ауторе књигама написаним на неком од европских језика, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић.
Ученици своје радове могу доставити до 25.септембра, а пропозиције конкурса су да се аутори потпишу пуним именом и презименом, као и да наведу назив школе, разред који похађају и контакт телефон.

Сваке године 26. септембра обележава се Европски дан језика, успостављен од стране Савета Европе 6.децембра 2001.године. Циљ манифестације је промовисање језичке разноврсности и интелектуалног дијалога међу народима, али и да се нагласи значај учења језика у свим узрастима.

Free Lightbox Gallery

У Kултурно образовном центру “Топлица“ поводом 8.марта организована је креативна радионица за децу Предшколске установе „Невен“, поводом обележавања 8. марта, Међународног дана жена.
Ова установа, угостила је тридесетак предшколаца, који сваке године, дружењем и прављењем осмомартовских честитки за маме, баке, васпитачице учествују у обележавању овог датума.

У активностима којима обележавамо важне датуме, учествују наши најмлађи суграђани, почев од предшколаца, па до ученика основних и средњих школа. Деца предшколског узраста традиционално обележавају 8. март и Светски дан детета, док су литерарни и ликовни конкурси намењени ученицима. Предшколци данас сами израђују честитке које ће поклонити мамама, бакама, васпитачицама.

Free Lightbox Gallery

Деца из прокупачких основних школа још једном показала своју креативност. Након наступа плесних група у Галерији “Божа Илић”, публика је имала прилику да послуша децу из прокупачких основних школа која су читала своје литерарарне радове на тему: “Хиперповезаност-могућност за стицање нових знања”. То је показало да Kултурно образовни центар “Топлица” остварује континуирану и одличну сарадњу са основним школама у Прокупљу.

Деца су као и увек показала своју креативност у писању, своје знање у савременом виду комуникације, на који начин долазе до нових информација, њихови видови приступа и односа према савременом друштву. Вреди саслушати младе, њихове потребе и идеје јер они су наша будућност, казала је директорка KОЦ “Топлица” Љиљана Kрасић. Деци су за уложен труд подељене захвалнице.

Free Lightbox Gallery

Плесни центар " СТАР " у сарадњи са Kултурно Образовним Центром "Топлица", организује плесну радионицу на тему Аргентинског Танга.

Сви који воле уметност покрета, како они који до сада нису имали прилике да виде, науче и пробају да плешу танго, тако и они који имају искуства, су добродошли да нам се придруже у сали K.О.Ц. " Топлица" у Прокупљу.

Kултурно образовни центар “Топлица“, Светски дан планете Земље, обележио је креативном радионицом, под називом „Планета Земља“. У њој су учествовали ученици осмог разреда Основне школе „9. Октобар“, под руководством професора ликовне уметности Бранка Вукајловића.

Цела недеља, од 16. до 20. априла била је у знаку и духу очувања планете Земље. Деца су кроз ликовне радове исказала своју креативност и показала колико је очување планете значајно. Они су нам, својим малим уметничким делима, приказали њену лепоту, коју, како су поручили, треба да сачувамо и негујемо, истакла је директорка KОЦ „Топлица“ Љиљана Kрасић.

Међу учесницима ове ликовне радионице „Планета Земља“, најкреативнија је била Милица Бабић, која је награђена књигом и захвалницом. Осталим учесницима и професору Вукајловићу, припале су само захвалнице.

Циљ обележавања дана планете Земље 22. априла, јесте да се људи широм света подсете у каквом је стању природа планете на којој живе, али и да им се укаже на проблеме екосистема, као и на загађење насељених места, поручили су учесници и организатор ове ликовне радионице.

Free Lightbox Gallery

У оквиру обележавања „Дечије недеље“, Kултурно образовни центар „Топлица“ је угостио најстарију групу полазника Предшколске установе „Невен“, и за њих организовао креативну радионицу о дечијим правима.

Kроз игру, на забаван начин, деца су осликавала и облачила папирне лутке, и у исто време се упознавала са својим правима, као што су право на живот, на безбедно одрастање, учење, слободну игру…

Малишани су, бојећи лица луткама, сазнали да се, осим по боји коже, деца ни по чему другом не разликују, и да имају иста права.

Free Lightbox Gallery

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55