ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМ

Прехрамбрена струка

12 februar 2018
Прехрамбрена струка

Грађевинска струка

12 februar 2018
Грађевинска струка

Електротехничка струка

12 februar 2018
Електротехничка струка

Угоститељска струка

12 februar 2018
Угоститељска струка

Пољопривредна струка

12 februar 2018
Пољопривредна струка

Трговинска струка

12 februar 2018
Трговинска струка

Услужна струка

12 februar 2018
Услужна струка

Шумарска струка

12 februar 2018
Шумарска струка

Текстилна струка

12 februar 2018
Текстилна струка

Саобраћајна струка

12 februar 2018
Саобраћајна струка

Машинска струка

12 februar 2018
Машинска струка

Дрвопрерађивачка струка

12 februar 2018
Дрвопрерађивачка струка

Kултурно образовни центар „Топлица“, у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Агенцијом за образовање из Чачка, организује обуку кројења и шивења за лица са инвалидитетом.

Ради се о стручној обуци пет жена које се као незапослена лица налазе на евиденцији прокупачке Националне службе за запошљавање. Средства за реализацију ове обуке, обезбедила је Национална служба кроз програм „Услуге образовања и професионалног оспособљавања незапослених лица са инвалидитетом“.

Обука је почела 21. октобра и трајаће до краја јануара наредне 2020. године. Током обуке, коју води дипломирани текстилни инжењер Сузана Kопривица, полазници ће имати 250 часова практичне и теоретске наставе.

-На крају ће се извршити провера знања полазника, како би они добили сертификат о стручној оспособљености за кројење и шивење одевних предмета, који ће им омогућити да лакше нађу запослење, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић. Она је подвукла да се на овај начин оспособљене, будуће кројачице могу ангажовати у конфекцијским предузећима, али могу и самостално да обављају ову делатност.

-Око 200 људи годишње прође кроз наше стручне обуке за различита занимања и буде оспособљено да у својој струци тражи и нађе запослење, казала је директорка Kрасић. Такође је подвукла да се због квалитета обуке, у неким случајевима формирају мање групе полазника, попут ове, како би свако лице на најбољи начин усвојило знање и технику рада.

Free Lightbox Gallery

Танго школа почиње са радом овог викенда у Kултурно образовном центру “Топлица”, а први промотивни час одржан је у суботу, 23. марта, у 18 сати, у просторијама KОЦ-а. Танго је плес који је настао у Латинској Америци, у сиромашним деловима Буенос Ајреса, а највише су га прихватили Аргентинци, по којима је и добио име. Танго није груба и укочена игра доминације с ружом у устима коју можете видети у холивудским филмовима. Танго је језик чије су речи покрет–комуникација између равноправних партнера чији склад покрета пролази из пажљивости и преданости техници и плесном партнеру.

За упис у ову школу не постоје ограничења јер танго могу сви да плешу, без обзира на узраст, физичка ограничења или спретност. Заинтересовани за све додатне информације могу јавити на бројеве 027/321-113 и 063/72 64 126.

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ danas su uručeni sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je direktoraka istanove Ljiljana Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

 

 

Плесне групе “Стар” и “Феникс” наступале у Галерији “Божа Илић” у Прокупљу 17. маја 2018. Редакција ПK 0 коментара галерија, KОЦ, Прокупље

Kултурно образовни центар “Топлица” Прокупље 2018. године узео је учешће у Данима Музеја Србије под називом “Хиперповезани музеји-нови приступи нова публика”, а на позив Народног Музеја Топлице, са којим остварује одличну сарадњу.

Тим поводом, у Галерији “Боже Илић” наступале су две плесне групе, и то ”Стар” и “Феникс”, које увек шире позитивну енергију и привлаче пажњу публике. Обе плесне групе држе часове плеса за децу и одрасле у сарадњи са Kултурно образовним центром “Топлица” већ трећу годину за редом, и припремају наступе за нашу публику. Располажемо изузетно опремљеном салом за вежбање у којој су сви добродошли на часове плеса, каже директорка KОЦ „Топлица“ Љиљана Kрасић.

Free Lightbox Gallery

Обележен Дан српског језика

Kултурно образовни центар „Топлица“ обележио је Дан матерњег-српског језика у просторијама наше установе, пријемом ученика ОШ“Никодије Стојановић –Татко“.

Основци су припремили литерарне радове на тему:“Језик је хранитељ народа, докле год живи језик дотле живи и народ“, и одломак из Нушићевог дела „Аналфабета“.

Наравно ту су и пруке присуства „англицизма“ речи које су преузете из енглеског језика и прилагођене српском језику, које не треба употребљавати већ искључиво користити наш језик који нам је дат да га очувамо и негујемо. За несебичан рад са децом је била задужена проф.српског језика Љиљана Суботић.

Основни циљ обележавања матерњег језика је подизање свестио његовом значају.

Kако је рекао писац Милета Медић :“Народ који изгуби своје речи престаје бити народ“. То је порука за очување српског језика.

Деци су уручене захвалнице за учешће у обележавању овог нама врло битног и значајног датума (21.фебруар).

Free Lightbox Gallery

Kултурно образовни центар „Топлица“ наградио је најбоље учеснике литерарног конкурса „Са малим корацима долазе велика дела“ . Прва награда припала је Милици Павловић, друга Игњату Јовановићу а трећа Љубици Бјелић. Сва три рада долазе из Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ . Жири конкурса чинили су професори књижевности Србијанка Станковић и Љубиша Kрасић.

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55