Obrazovni program

Ugostiteljska struka

12 februar 2018
Ugostiteljska struka

Elektrotehnička struka

12 februar 2018
Elektrotehnička struka

Građevinska struka

12 februar 2018
Građevinska struka

Prehrambena struka

12 februar 2018
Prehrambena struka

Poljoprivredna struka

12 februar 2018
Poljoprivredna struka

Trgovinska struka

12 februar 2018
Trgovinska struka

Uslužna struka

12 februar 2018
Uslužna struka

Šumarska struka

12 februar 2018
Šumarska struka

Tekstilna struka

12 februar 2018
Tekstilna struka

Saobraćajna struka

12 februar 2018
Saobraćajna struka

Mašinska struka

12 februar 2018
Mašinska struka

Drvoprerađivačka struka

12 februar 2018
Drvoprerađivačka struka

Permanentno obrazovanje

13 februar 2018
Permanentno obrazovanje

Dodelom nagrada i zahvalnica autorima najboljih literarnih radova, Кulturno obrazovni centar „Toplica“ obeležio je 58 godina postojanja i rada u Prokuplju.

Tim povodom, organizovana je svečanost u prokupačkom Domu kulture, gde je publika imala priliku da čuje i nagrađene radove.

Učenici prokupačkih osnovnih škola, učesnici konkursa „Novogodišnja noć puna topline“ i ove godine su  pokazali  svoj talenat u pisanju i negovanju lepe reči. Žiri je izabrao najbolje radove autora, Jasmine Prelić, učenice osmog razreda OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“, Ljubomira Mićića, takođe maturanta ove škole i Sofije Đorđević, učenice šestog razreda iz iste škole.

Nagrade i zahvalnice učesnicima konkursa uručila je član Gradskog veća Prokuplja zadužena za kulturu, Milica Erić, koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što Prokuplje ima izuzetno vrednu i talentovanu decu koja učestvuju u svim kulturnim aktivnostima. Ona je deci poželela mnogo uspeha u budućem radu i stvaralaštvu.

Prema rečima direktorke Кulturno obrazovnog centra „Toplica“, Ljiljane Кrasić, ova ustanova nastoji da organizuje što više ovakvih konkursa, manifestacija, radionica, kako bi deci i omladini bilo omogućeno da se druže, razvijaju i pokažu svoj talenat, veštine i znanje.

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, Кulturno obrazovni centar “Toplica”organizovao je likovnu radionicu pod nazivom “Panorama Prokuplja”.

Otvaranju likovne radionice koja je trajala od 17. do 20.jula, prisustvovala je i većnik za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić, direktori svih prokupačkih kulturnih ustanova i akademski vajar mr Dragan Drobnjak.

Pod rukovodstvom profesora likovne umetnosti Branka Vukajlovića deca, koja su pokazali izuzetnu nadarenost za crtanje, na platnu će uljanim bojama oslikavati gradske ulice, zgrade, ustanove i druge značajne motive Prokuplja.

Кulturno obrazovni centar “Toplica” se i ove, kao i prethodnih godina, aktivno uključio u obeležavanju gradske slave.

Za građane Prokuplja ustanova je organizovati i nastup baletske grupe, pa su Prokupčani u četiri dana nastupa mogli da vide talenat mladih baletana, kao i kreativnost i maštovitost mladih slikara.

Free Lightbox Gallery

Kulturno leto prokupačkog Doma kulture svake godine ima bogat muzički program, koji najviše razveseli ljubitelje starogradske muzike i romanse, ali i francuskih šansona.

U nesvakidašnjem događajima, u izvođenju starogradskih pesama prokupačkih solista, ljubitelji ove vrste muzike ne samo da uživaju, već i sa velikim nestrpljenjem očekuju sledeću manifestaciju ovakvog tipa.

Književno veče pod nazivom „Beleg“ je još jedno je u nizu od kulturnih dešavanja, koje je organizuje  prokupački  Kulturno-obrazovni centar. Pesnik Ljubiša Krasić rekao je da je naslov „Beleg“ za ovo pesničko veče izabran kako bi oslikao težnju svih umetnika da ostave beleg u oblasti u kojoj stvaraju ali i ljudskim dušama. Pored svega čitanje služi da u nama nešto ostane iz onog što smo pročitali i menja nas. Nadam se da ćete nakon ovog pesničkog sastanka izaći odavde drugačiji – poručio je Krasić.

Kulturno obrazovni Centar "TOPLICA", održao je književno veče pod nazivom "Izbrusiti stih". Povodom obeležavanja 58. godina rada, ugostio je pesnike iz Brusa, Silvanu Milovanović i Dalibora Đokić, a predstavio ih je prokupački književnik Ljubiša Krasić. Ljubitelji poezije uživali su u njihovim stihovima, protkani ljubavlju, burnom stvarnošću i modernim izrazima.

Kulturno obrazovni centar „Toplica“ Prokuplje je i ove godine uzeo je učešće u  Danima Muzeja Srbije pod nazivom  „Hiperpovezani muzeji-novi pristupi nova publika“ na poziv Narodnog Muzeja Toplice sa kojim ostvaruje odličnu saradnju.

Dana 16.maja u Galeriji “Bože Ilić” nastupale su dve plesne grupe :”Star” I “Fenix”, koje uvek šire pozitivnu energiju i privlače pažnju publike.

Obe plesne grupe drže časove plesa za decu i odrasle u saradnji sa Kulturno obrazovnim centrom“Toplica“ već treću godinu za redom,  i pripremaju nastupe za našu publiku. KOC “Toplica” raspolaže izuzetno opremljenom salom za vežbanje u kojoj su svi dobrodošli na časove plesa.

Plesni centar”Star” izvodi klasičan ples: tango, rumba, cha cha, samba, salsa idr., dok plesna grupa”Fenix” izvodi moderan ples: disco dens, hip hop.

Nakon nastupa plesnih grupa u Galeriji “Boža Ilić”, publika je imala priliku da posluša decu iz prokupačkih osnovnih škola koja su čitala svoje literararne radove na temu: “Hiperpovezanost-mogućnost za sticanje novih znanja”. To je pokazalo da Kulturno obrazovni centar “Toplica” ostvaruje kontinuiranu i odličnu saradnju sa osnovnim školama u Prokuplju.

Deca su kao i uvek pokazala svoju kreativnost u pisanju, svoje znanje u savremenom vidu komunikacije, na koji način oni dolaze do novih informacija, njihovi vidovi pristupa i odnosa prema savremenom društvu. Učenicima su za uložen trud podeljene Zahvalnice.


Free Lightbox Gallery

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

KULTURNO OBRAZOVNI CENTAR“TOPLICA“ VRŠI UPIS NA OBUKE ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE LICA ZA PREKO 150 ZANIMANJA SVIH STRUKA (MAŠINSKE, GRAĐEVINSKE, ELEKTROTEHNIČKE, DRVO-PRERAĐIVAČKE, UGOSTITELJSKE, PREHRAMBENE, USLUŽNE...)
NA KRAJU OBUKE SE VRŠI TESTIRANJE KANDIDATA I IZDAJE SERTIFIKAT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI, KOJI JE PRIZNAT KAKO U ZEMLJI TAKO I U INOSTRANSTVU.
KANDIDATI KOJI VEĆ POSEDUJU ZNANJE I VEŠTINE POTREBNE ZA ODREĐENO ZANIMANJE , A NEMAJU SERTIFIKAT O STEČENOM ZNANJU, MOGU U KOC“TOPLICA“ PRISTUPITI TESTIRANJU /PROVERI ZNANJA.
OD DOKUMENATA JE POTREBNO:
• POTVRDA O RADNOM ISKUSTVU
• KOPIJA DIPLOME O PRETHODNO ZAVRŠENOJ ŠKOLI
• KOPIJA IZVODA IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH
• LIČNA KARTA NA UVID
• CENA 15.000,00 DINARA
TESTIRANJE SE ZAKAZUJE I REALIZUJE U TOKU JEDNOG DANA.
PORED OBUKA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA KOC”TOPLICA” VRŠI UPIS I ZA KURSEVE ENGLESKOG I NEMAČKOG JEZIKA, KAO I SRPSKOG JEZIKA ZA STRANCE NA SVIM NIVOIMA OD A1-C2.
SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI PUTEM TELEFONA 027/321-113
KAO I PUTEM EL.POŠTE: koctoplicapk@gmail.com
I LIČNO U PROSTORIJAMA USTANOVE UL.KNEZ MIHAJLOVA BR.55