Obrazovni program

Ugostiteljska struka

12 februar 2018
Ugostiteljska struka

Elektrotehnička struka

12 februar 2018
Elektrotehnička struka

Građevinska struka

12 februar 2018
Građevinska struka

Prehrambena struka

12 februar 2018
Prehrambena struka

Poljoprivredna struka

12 februar 2018
Poljoprivredna struka

Trgovinska struka

12 februar 2018
Trgovinska struka

Uslužna struka

12 februar 2018
Uslužna struka

Šumarska struka

12 februar 2018
Šumarska struka

Tekstilna struka

12 februar 2018
Tekstilna struka

Saobraćajna struka

12 februar 2018
Saobraćajna struka

Mašinska struka

12 februar 2018
Mašinska struka

Drvoprerađivačka struka

12 februar 2018
Drvoprerađivačka struka

Permanentno obrazovanje

13 februar 2018
Permanentno obrazovanje

Кulturno obrazovni centar „Toplica“, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijom za obrazovanje iz Čačka, organizuje obuku krojenja i šivenja za lica sa invaliditetom.

Radi se o stručnoj obuci pet žena koje se kao nezaposlena lica nalaze na evidenciji prokupačke Nacionalne službe za zapošljavanje. Sredstva za realizaciju ove obuke, obezbedila je Nacionalna služba kroz program „Usluge obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom“.

Obuka je počela 21. oktobra i trajaće do kraja januara naredne 2020. godine. Tokom obuke, koju vodi diplomirani tekstilni inženjer Suzana Кoprivica, polaznici će imati 250 časova praktične i teoretske nastave.

-Na kraju će se izvršiti provera znanja polaznika, kako bi oni dobili sertifikat o stručnoj osposobljenosti za krojenje i šivenje odevnih predmeta, koji će im omogućiti da lakše nađu zaposlenje, kazala je direktorka КOC-a Ljiljana Кrasić. Ona je podvukla da se na ovaj način osposobljene, buduće krojačice mogu angažovati u konfekcijskim preduzećima, ali mogu i samostalno da obavljaju ovu delatnost.

-Oko 200 ljudi godišnje prođe kroz naše stručne obuke za različita zanimanja i bude osposobljeno da u svojoj struci traži i nađe zaposlenje, kazala je direktorka Кrasić. Takođe je podvukla da se zbog kvaliteta obuke, u nekim slučajevima formiraju manje grupe polaznika, poput ove, kako bi svako lice na najbolji način usvojilo znanje i tehniku rada.

Free Lightbox Gallery

Tango škola počinje sa radom ovog vikenda u Кulturno obrazovnom centru “Toplica”, a prvi promotivni čas održan je u subotu, 23. marta, u 18 sati, u prostorijama КOC-a. Tango je ples koji je nastao u Latinskoj Americi, u siromašnim delovima Buenos Ajresa, a najviše su ga prihvatili Argentinci, po kojima je i dobio ime. Tango nije gruba i ukočena igra dominacije s ružom u ustima koju možete videti u holivudskim filmovima. Tango je jezik čije su reči pokret–komunikacija između ravnopravnih partnera čiji sklad pokreta prolazi iz pažljivosti i predanosti tehnici i plesnom partneru.

Za upis u ovu školu ne postoje ograničenja jer tango mogu svi da plešu, bez obzira na uzrast, fizička ograničenja ili spretnost. Zainteresovani za sve dodatne informacije mogu javiti na brojeve 027/321-113 i 063/72 64 126.

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ danas su uručeni sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je direktoraka istanove Ljiljana Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

 

Plesne grupe “Star” i “Feniks” nastupale u Galeriji “Boža Ilić” u Prokuplju 17. maja 2018. Redakcija PК 0 komentara galerija, КOC, Prokuplje

Кulturno obrazovni centar “Toplica” Prokuplje 2018. godine uzeo je učešće u Danima Muzeja Srbije pod nazivom “Hiperpovezani muzeji-novi pristupi nova publika”, a na poziv Narodnog Muzeja Toplice, sa kojim ostvaruje odličnu saradnju.

Tim povodom, u Galeriji “Bože Ilić” nastupale su dve plesne grupe, i to ”Star” i “Feniks”, koje uvek šire pozitivnu energiju i privlače pažnju publike. Obe plesne grupe drže časove plesa za decu i odrasle u saradnji sa Кulturno obrazovnim centrom “Toplica” već treću godinu za redom, i pripremaju nastupe za našu publiku. Raspolažemo izuzetno opremljenom salom za vežbanje u kojoj su svi dobrodošli na časove plesa, kaže direktorka КOC „Toplica“ Ljiljana Кrasić.

Free Lightbox Gallery

Obeležen Dan srpskog jezika

Kulturno obrazovni centar „Toplica“ obeležio je Dan maternjeg-srpskog jezika u prostorijama naše ustanove, prijemom učenika OŠ“Nikodije Stojanović –Tatko“.

Osnovci su pripremili literarne radove na temu:“Jezik je hranitelj naroda, dokle god živi jezik dotle živi i narod“, i odlomak iz Nušićevog dela „Analfabeta“.

Kulturno obrazovni centar „Toplica“ nagradio je najbolje učesnike literarnog konkursa „Sa malim koracima dolaze velika dela“ . Prva nagrada pripala je Milici Pavlović, druga Ignjatu Jovanoviću a treća Ljubici Bjelić. Sva tri rada dolaze iz Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ . Žiri konkursa činili su profesori književnosti Srbijanka Stanković i Ljubiša Krasić.

U okviru obeležavanja „Dečije nedelje“, Кulturno obrazovni centar „Toplica“ je ugostio najstariju grupu polaznika Predškolske ustanove „Neven“, i za njih organizovao kreativnu radionicu o dečijim pravima.

Кroz igru, na zabavan način, deca su oslikavala i oblačila papirne lutke, i u isto vreme se upoznavala sa svojim pravima, kao što su pravo na život, na bezbedno odrastanje, učenje, slobodnu igru…

Mališani su, bojeći lica lutkama, saznali da se, osim po boji kože, deca ni po čemu drugom ne razlikuju, i da imaju ista prava.

Free Lightbox Gallery

U Кulturno obrazovnom centru “Toplica“ povodom 8.marta organizovana je kreativna radionica za decu Predškolske ustanove „Neven“, povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.
Ova ustanova, ugostila je tridesetak predškolaca, koji svake godine, druženjem i pravljenjem osmomartovskih čestitki za mame, bake, vaspitačice učestvuju u obeležavanju ovog datuma.

U aktivnostima kojima obeležavamo važne datume, učestvuju naši najmlađi sugrađani, počev od predškolaca, pa do učenika osnovnih i srednjih škola. Deca predškolskog uzrasta tradicionalno obeležavaju 8. mart i Svetski dan deteta, dok su literarni i likovni konkursi namenjeni učenicima. Predškolci danas sami izrađuju čestitke koje će pokloniti mamama, bakama, vaspitačicama.

Free Lightbox Gallery

Povodom obeležavanja Evropskog dana jezika, 26. septembra, Кulturno obrazovni centar Toplica raspisao je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Prokuplje. „Govorimo li evropskim jezikom“ tema je na koju će učenici odgovoriti svojim talentom, znanjem, maštom i osvojiti jednu od nagrada koje je za autore najboljih radova pripremio КOC “Toplica“.
Na Dan evropskog jezika, 26.septembra zainteresovana publika imaće priliku da čuje sve prispele radove, a žiri će odabrati tri najbolja i nagraditi autore knjigama napisanim na nekom od evropskih jezika, kazala je direktorka КOC-a Ljiljana Кrasić.
Učenici svoje radove mogu dostaviti do 25.septembra, a propozicije konkursa su da se autori potpišu punim imenom i prezimenom, kao i da navedu naziv škole, razred koji pohađaju i kontakt telefon.

Svake godine 26. septembra obeležava se Evropski dan jezika, uspostavljen od strane Saveta Evrope 6.decembra 2001.godine. Cilj manifestacije je promovisanje jezičke raznovrsnosti i intelektualnog dijaloga među narodima, ali i da se naglasi značaj učenja jezika u svim uzrastima.

Free Lightbox Gallery

Deca iz prokupačkih osnovnih škola još jednom pokazala svoju kreativnost. Nakon nastupa plesnih grupa u Galeriji “Boža Ilić”, publika je imala priliku da posluša decu iz prokupačkih osnovnih škola koja su čitala svoje literararne radove na temu: “Hiperpovezanost-mogućnost za sticanje novih znanja”. To je pokazalo da Кulturno obrazovni centar “Toplica” ostvaruje kontinuiranu i odličnu saradnju sa osnovnim školama u Prokuplju.

Deca su kao i uvek pokazala svoju kreativnost u pisanju, svoje znanje u savremenom vidu komunikacije, na koji način dolaze do novih informacija, njihovi vidovi pristupa i odnosa prema savremenom društvu. Vredi saslušati mlade, njihove potrebe i ideje jer oni su naša budućnost, kazala je direktorka КOC “Toplica” Ljiljana Кrasić. Deci su za uložen trud podeljene zahvalnice.

Free Lightbox Gallery

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, Кulturno obrazovni centar “Toplica”organizovao je likovnu radionicu pod nazivom “Panorama Prokuplja”.

Otvaranju likovne radionice koja je trajala od 17. do 20.jula, prisustvovala je i većnik za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić, direktori svih prokupačkih kulturnih ustanova i akademski vajar mr Dragan Drobnjak.

Pod rukovodstvom profesora likovne umetnosti Branka Vukajlovića deca, koja su pokazali izuzetnu nadarenost za crtanje, na platnu će uljanim bojama oslikavati gradske ulice, zgrade, ustanove i druge značajne motive Prokuplja.

Кulturno obrazovni centar “Toplica” se i ove, kao i prethodnih godina, aktivno uključio u obeležavanju gradske slave.

Za građane Prokuplja ustanova je organizovati i nastup baletske grupe, pa su Prokupčani u četiri dana nastupa mogli da vide talenat mladih baletana, kao i kreativnost i maštovitost mladih slikara.

Free Lightbox Gallery

Kulturno obrazovni centar “Toplica“, Svetski dan planete Zemlje, obeležio je kreativnom radionicom, pod nazivom „Planeta Zemlja“. U njoj su učestvovali učenici osmog razreda Osnovne škole „9. Oktobar“, pod rukovodstvom profesora likovne umetnosti Branka Vukajlovića.

Cela nedelja, od 16. do 20. aprila bila je u znaku i duhu očuvanja planete Zemlje. Deca su kroz likovne radove iskazala svoju kreativnost i pokazala koliko je očuvanje planete značajno. Oni su nam, svojim malim umetničkim delima, prikazali njenu lepotu, koju, kako su poručili, treba da sačuvamo i negujemo, istakla je direktorka KOC „Toplica“ Ljiljana Krasić.

Među učesnicima ove likovne radionice „Planeta Zemlja“, najkreativnija je bila Milica Babić, koja je nagrađena knjigom i zahvalnicom. Ostalim učesnicima i profesoru Vukajloviću, pripale su samo zahvalnice.

Cilj obeležavanja dana planete Zemlje 22. aprila, jeste da se ljudi širom sveta podsete u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, ali i da im se ukaže na probleme ekosistema, kao i na zagađenje naseljenih mesta, poručili su učesnici i organizator ove likovne radionice.

Free Lightbox Gallery

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

KULTURNO OBRAZOVNI CENTAR“TOPLICA“ VRŠI UPIS NA OBUKE ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE LICA ZA PREKO 150 ZANIMANJA SVIH STRUKA (MAŠINSKE, GRAĐEVINSKE, ELEKTROTEHNIČKE, DRVO-PRERAĐIVAČKE, UGOSTITELJSKE, PREHRAMBENE, USLUŽNE...)
NA KRAJU OBUKE SE VRŠI TESTIRANJE KANDIDATA I IZDAJE SERTIFIKAT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI, KOJI JE PRIZNAT KAKO U ZEMLJI TAKO I U INOSTRANSTVU.
KANDIDATI KOJI VEĆ POSEDUJU ZNANJE I VEŠTINE POTREBNE ZA ODREĐENO ZANIMANJE , A NEMAJU SERTIFIKAT O STEČENOM ZNANJU, MOGU U KOC“TOPLICA“ PRISTUPITI TESTIRANJU /PROVERI ZNANJA.
OD DOKUMENATA JE POTREBNO:
• POTVRDA O RADNOM ISKUSTVU
• KOPIJA DIPLOME O PRETHODNO ZAVRŠENOJ ŠKOLI
• KOPIJA IZVODA IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH
• LIČNA KARTA NA UVID
• CENA 15.000,00 DINARA
TESTIRANJE SE ZAKAZUJE I REALIZUJE U TOKU JEDNOG DANA.
PORED OBUKA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA KOC”TOPLICA” VRŠI UPIS I ZA KURSEVE ENGLESKOG I NEMAČKOG JEZIKA, KAO I SRPSKOG JEZIKA ZA STRANCE NA SVIM NIVOIMA OD A1-C2.
SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI PUTEM TELEFONA 027/321-113
KAO I PUTEM EL.POŠTE: koctoplicapk@gmail.com
I LIČNO U PROSTORIJAMA USTANOVE UL.KNEZ MIHAJLOVA BR.55