Дружили смо се, и дружимо се поново

Ове године, 27. децембра, због короне, Kултурно образовни центар „Топлица“ неће организовати никакве свечаности поводом 60 година рада и постојања, али је претходних година то била традиција. Надамо се да ће следеће године ситуација бити много боља, како бисмо на Дан установе, нашим суграђанима, а посебно најмлађима, приредили неки занимљив програм, и како бисмо се сви заједно дружили.

До тада, да се подсетимо прошлогодишњег рођендана и представе „Новогодишња честитка“ уз наступ плесне групе „Илузион денс“ у којој су уживали предшколци.

И да нам сви наредни рођендани буду боиљи од овог.

 

Free Lightbox Gallery

Културно образовни центар “Топлица” Прокупље, обележиће 27. децембра 60 година рада и постојања.

За разлику од претходних, ове године, због короне и неповољне епидемиолошке ситуације, изостаће свечаност којом би се на прави начин присетили датума оснивања установе.

-Најважније је да људи буду добро, да остану са својим породицама, а биће прилике да славимо. Следеће године, само да се ова пошаст заврши, приредићемо занимљиве садржаје нашим најмлађим али и старијим суграђанима, те ћемо на свечан начин обележити годишњицу наше установе, која је од великог значаја не само за Прокупље него за целу Топлицу, каже в. д. директора КОЦ-а Бојан Миленковић.

Културно образовни центар “Топлица”, наследник је имовине и традиције Радничког универзитета “Тихомир Станковић” који је основан 27.12.1960. године.

Наша установа, једна је од најстаријих тековина културно – образовних установа у Србији и једина оваквог типа на територији Топличког округа. Културно-образовни центар “Топлица”, настао је услед потреба грађана за усавршавањем и стицањем нових сазнања из сфера образовања одраслих. Установа организује и спроводи низ акредитованих програма обуке за различита занимања, што омогућава како послодавцима, тако и појединцима, лакше запошљавање и достизање оптималног нивоа стручности за обављање одређеног занимања, истиче Миленковић.

Неформално образовање одраслих, намењено је особама које су делимично или потпуно завршиле основну или средњу школу у трогодишњем или четворогодишњем трајању, а које желе да унапреде своје знање и вештине, односно да се преквалификују у друго занимање.

-Постоји низ занимања које установа нуди. Између осталих, ватрогасна струка, грађевинска, графичка, гумарско- пластичарска, дрвопрерађивачка, електротехничка, кожарска, те личне услуге… Даље, машинска струка, пољопривредна, прехрамбена, правно биротехничка, рударско-геолошка, саобраћајна, стакларска, текстилна, трговинска, угоститељска, шумарска… Полазници који успешно положе испите, добијају сертификат стечене оспособљености за конкретно занимање, са којим могу радити у државном или приватном сектору, или покренути сопствену занатску, трговинску или услужну радњу, објашњава в. д. директора КОЦ-а.

Како додаје, поред неформалног образовања, установа има и културну делатност.

-Организујемо књижевне вечери, ликовне радионице, учествујемо у организацији Културног лета. Сваке године, учествујемо и у Данима музеја, обележавамо важне датуме попут Дечије недеље, Светског дана детета, каже Миленковић.

Према његовим речима, предуслов постојања и опстанка КОЦ-а, свакако су полазници.

-Зато смо предложили неке мере, које би унапредиле пословање наше установе и које су примерене реалним могућностима и могу бити спроведене у релативно кратком временском периоду, без великих улагања, закључује Бојан Миленковић.

Он је овим путем искористио прилику да се захвали запосленима, без чијег рада и залагања ова установа не би била то што јесте: важна за град Прокупље, али и целу Топлицу.

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55