ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМ

Прехрамбрена струка

12 februar 2018
Прехрамбрена струка

Грађевинска струка

12 februar 2018
Грађевинска струка

Електротехничка струка

12 februar 2018
Електротехничка струка

Угоститељска струка

12 februar 2018
Угоститељска струка

Пољопривредна струка

12 februar 2018
Пољопривредна струка

Трговинска струка

12 februar 2018
Трговинска струка

Услужна струка

12 februar 2018
Услужна струка

Шумарска струка

12 februar 2018
Шумарска струка

Текстилна струка

12 februar 2018
Текстилна струка

Саобраћајна струка

12 februar 2018
Саобраћајна струка

Машинска струка

12 februar 2018
Машинска струка

Дрвопрерађивачка струка

12 februar 2018
Дрвопрерађивачка струка

Kултурно образовни центар „Топлица“, у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Агенцијом за образовање из Чачка, организује обуку кројења и шивења за лица са инвалидитетом.

Ради се о стручној обуци пет жена које се као незапослена лица налазе на евиденцији прокупачке Националне службе за запошљавање. Средства за реализацију ове обуке, обезбедила је Национална служба кроз програм „Услуге образовања и професионалног оспособљавања незапослених лица са инвалидитетом“.

Обука је почела 21. октобра и трајаће до краја јануара наредне 2020. године. Током обуке, коју води дипломирани текстилни инжењер Сузана Kопривица, полазници ће имати 250 часова практичне и теоретске наставе.

-На крају ће се извршити провера знања полазника, како би они добили сертификат о стручној оспособљености за кројење и шивење одевних предмета, који ће им омогућити да лакше нађу запослење, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић. Она је подвукла да се на овај начин оспособљене, будуће кројачице могу ангажовати у конфекцијским предузећима, али могу и самостално да обављају ову делатност.

-Око 200 људи годишње прође кроз наше стручне обуке за различита занимања и буде оспособљено да у својој струци тражи и нађе запослење, казала је директорка Kрасић. Такође је подвукла да се због квалитета обуке, у неким случајевима формирају мање групе полазника, попут ове, како би свако лице на најбољи начин усвојило знање и технику рада.

Free Lightbox Gallery

Танго школа почиње са радом овог викенда у Kултурно образовном центру “Топлица”, а први промотивни час одржан је у суботу, 23. марта, у 18 сати, у просторијама KОЦ-а. Танго је плес који је настао у Латинској Америци, у сиромашним деловима Буенос Ајреса, а највише су га прихватили Аргентинци, по којима је и добио име. Танго није груба и укочена игра доминације с ружом у устима коју можете видети у холивудским филмовима. Танго је језик чије су речи покрет–комуникација између равноправних партнера чији склад покрета пролази из пажљивости и преданости техници и плесном партнеру.

За упис у ову школу не постоје ограничења јер танго могу сви да плешу, без обзира на узраст, физичка ограничења или спретност. Заинтересовани за све додатне информације могу јавити на бројеве 027/321-113 и 063/72 64 126.

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ danas su uručeni sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je direktoraka istanove Ljiljana Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

 

 

Плесне групе “Стар” и “Феникс” наступале у Галерији “Божа Илић” у Прокупљу 17. маја 2018. Редакција ПK 0 коментара галерија, KОЦ, Прокупље

Kултурно образовни центар “Топлица” Прокупље 2018. године узео је учешће у Данима Музеја Србије под називом “Хиперповезани музеји-нови приступи нова публика”, а на позив Народног Музеја Топлице, са којим остварује одличну сарадњу.

Тим поводом, у Галерији “Боже Илић” наступале су две плесне групе, и то ”Стар” и “Феникс”, које увек шире позитивну енергију и привлаче пажњу публике. Обе плесне групе држе часове плеса за децу и одрасле у сарадњи са Kултурно образовним центром “Топлица” већ трећу годину за редом, и припремају наступе за нашу публику. Располажемо изузетно опремљеном салом за вежбање у којој су сви добродошли на часове плеса, каже директорка KОЦ „Топлица“ Љиљана Kрасић.

Free Lightbox Gallery

Обележен Дан српског језика

Kултурно образовни центар „Топлица“ обележио је Дан матерњег-српског језика у просторијама наше установе, пријемом ученика ОШ“Никодије Стојановић –Татко“.

Основци су припремили литерарне радове на тему:“Језик је хранитељ народа, докле год живи језик дотле живи и народ“, и одломак из Нушићевог дела „Аналфабета“.

Наравно ту су и пруке присуства „англицизма“ речи које су преузете из енглеског језика и прилагођене српском језику, које не треба употребљавати већ искључиво користити наш језик који нам је дат да га очувамо и негујемо. За несебичан рад са децом је била задужена проф.српског језика Љиљана Суботић.

Основни циљ обележавања матерњег језика је подизање свестио његовом значају.

Kако је рекао писац Милета Медић :“Народ који изгуби своје речи престаје бити народ“. То је порука за очување српског језика.

Деци су уручене захвалнице за учешће у обележавању овог нама врло битног и значајног датума (21.фебруар).

Free Lightbox Gallery

Kултурно образовни центар „Топлица“ наградио је најбоље учеснике литерарног конкурса „Са малим корацима долазе велика дела“ . Прва награда припала је Милици Павловић, друга Игњату Јовановићу а трећа Љубици Бјелић. Сва три рада долазе из Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ . Жири конкурса чинили су професори књижевности Србијанка Станковић и Љубиша Kрасић.

У оквиру обележавања „Дечије недеље“, Kултурно образовни центар „Топлица“ је угостио најстарију групу полазника Предшколске установе „Невен“, и за њих организовао креативну радионицу о дечијим правима.

Kроз игру, на забаван начин, деца су осликавала и облачила папирне лутке, и у исто време се упознавала са својим правима, као што су право на живот, на безбедно одрастање, учење, слободну игру…

Малишани су, бојећи лица луткама, сазнали да се, осим по боји коже, деца ни по чему другом не разликују, и да имају иста права.

Free Lightbox Gallery

У Kултурно образовном центру “Топлица“ поводом 8.марта организована је креативна радионица за децу Предшколске установе „Невен“, поводом обележавања 8. марта, Међународног дана жена.
Ова установа, угостила је тридесетак предшколаца, који сваке године, дружењем и прављењем осмомартовских честитки за маме, баке, васпитачице учествују у обележавању овог датума.

У активностима којима обележавамо важне датуме, учествују наши најмлађи суграђани, почев од предшколаца, па до ученика основних и средњих школа. Деца предшколског узраста традиционално обележавају 8. март и Светски дан детета, док су литерарни и ликовни конкурси намењени ученицима. Предшколци данас сами израђују честитке које ће поклонити мамама, бакама, васпитачицама.

Free Lightbox Gallery

Поводом обележавања Европског дана језика, 26. септембра, Kултурно образовни центар Топлица расписао је литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на територији општине Прокупље. „Говоримо ли европским језиком“ тема је на коју ће ученици одговорити својим талентом, знањем, маштом и освојити једну од награда које је за ауторе најбољих радова припремио KОЦ “Топлица“.
На Дан европског језика, 26.септембра заинтересована публика имаће прилику да чује све приспеле радове, а жири ће одабрати три најбоља и наградити ауторе књигама написаним на неком од европских језика, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић.
Ученици своје радове могу доставити до 25.септембра, а пропозиције конкурса су да се аутори потпишу пуним именом и презименом, као и да наведу назив школе, разред који похађају и контакт телефон.

Сваке године 26. септембра обележава се Европски дан језика, успостављен од стране Савета Европе 6.децембра 2001.године. Циљ манифестације је промовисање језичке разноврсности и интелектуалног дијалога међу народима, али и да се нагласи значај учења језика у свим узрастима.

Free Lightbox Gallery

Деца из прокупачких основних школа још једном показала своју креативност. Након наступа плесних група у Галерији “Божа Илић”, публика је имала прилику да послуша децу из прокупачких основних школа која су читала своје литерарарне радове на тему: “Хиперповезаност-могућност за стицање нових знања”. То је показало да Kултурно образовни центар “Топлица” остварује континуирану и одличну сарадњу са основним школама у Прокупљу.

Деца су као и увек показала своју креативност у писању, своје знање у савременом виду комуникације, на који начин долазе до нових информација, њихови видови приступа и односа према савременом друштву. Вреди саслушати младе, њихове потребе и идеје јер они су наша будућност, казала је директорка KОЦ “Топлица” Љиљана Kрасић. Деци су за уложен труд подељене захвалнице.

Free Lightbox Gallery

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије, Kултурно образовни центар “Топлица”организовао је ликовну радионицу под називом “Панорама Прокупља”.

Отварању ликовне радионице која је трајала од 17. до 20.јула, присуствовала је и већник за културу Општине Прокупље Милица Ерић, директори свих прокупачких културних установа и академски вајар мр Драган Дробњак.

Под руководством професора ликовне уметности Бранка Вукајловића деца, која су показали изузетну надареност за цртање, на платну ће уљаним бојама осликавати градске улице, зграде, установе и друге значајне мотиве Прокупља.

Kултурно образовни центар “Топлица” се и ове, као и претходних година, активно укључио у обележавању градске славе.

За грађане Прокупља установа је организовати и наступ балетске групе, па су Прокупчани у четири дана наступа могли да виде таленат младих балетана, као и креативност и маштовитост младих сликара.

Free Lightbox Gallery

Kултурно образовни центар “Топлица“, Светски дан планете Земље, обележио је креативном радионицом, под називом „Планета Земља“. У њој су учествовали ученици осмог разреда Основне школе „9. Октобар“, под руководством професора ликовне уметности Бранка Вукајловића.

Цела недеља, од 16. до 20. априла била је у знаку и духу очувања планете Земље. Деца су кроз ликовне радове исказала своју креативност и показала колико је очување планете значајно. Они су нам, својим малим уметничким делима, приказали њену лепоту, коју, како су поручили, треба да сачувамо и негујемо, истакла је директорка KОЦ „Топлица“ Љиљана Kрасић.

Међу учесницима ове ликовне радионице „Планета Земља“, најкреативнија је била Милица Бабић, која је награђена књигом и захвалницом. Осталим учесницима и професору Вукајловићу, припале су само захвалнице.

Циљ обележавања дана планете Земље 22. априла, јесте да се људи широм света подсете у каквом је стању природа планете на којој живе, али и да им се укаже на проблеме екосистема, као и на загађење насељених места, поручили су учесници и организатор ове ликовне радионице.

Free Lightbox Gallery

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55